30 jun 2013, 11:20

Понякога намираш се в река и бързото течение помита те... 

  Poesía
619 0 10

Понякога намираш се в река...

и бързото течение помита те,

и носейки най-смелата душа,

към камъните остри тя засилва те.

Да плуваш са те учили от малък,

ала реките са различни, запомни,

и всеки опит да изплуваш жалък

те води към незнайни дълбини...

Понякога намираш се във буря,

не знаеш пътят кой е към дома,

най-сигурния ти уют разтуря

и чувстваш се виновен без вина.

Защото пак забравил си компаса

и пак намираш се на кръстопът,

а бурята без време те отнася

и тъмните пътеки те зоват...

Понякога дори да си научен,

дори да знаеш как да се запазиш

от всичко лошо дето ти се случва

и никой никога да не намразиш.

Понякога дори да си притиснат,

от решения – важни, неотложни,

от уравненията цифрите да липсват,

задачите да са безкрайно сложни...

И всичко да ти се разбие във ръцете,

когато си го залепил без време

да си заел на някой временно сърцето,

а друг на сила да ти го отнеме...

Тогава... щом изгуби всичко смисъл,

опитал всички варианти неуморно,

поспри за миг и бавно обърни се,

усмихната и със сърце огромно,
те чакам аз!!! И вятърът ще стихне.

Реката ще успокои водите.

Понякога е по-добре да свикнем

на гребена да бъдем на вълните.

 

 

© Ирина Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??