11 nov 2007, 12:12

Посадих дръвче 

  Poesía » Civil
1139 1 16

Посадих дръвче

Дръвче, дано небето с теб е милостиво.

Да праща топъл вятър, птици и звезди,

да те предпази от градушки, урагани зли.

Дано ръката тежка спре, готова да те отсече.

Дали деца ще вържат люлки в криви  клони?

Не искам да попаднеш в огнище, земетръс.

Да не пресичаш път на танкови колони,

красиви цветове по твойте клонки да цъфтят.

Благославям те, дръвче зелено… Да узрееш!

Живей в кристално синьо, а не - барутено небе.

Дано сегашните деца да люшкат свойте внуци.

Да се превиеш от любов и нежност и…

                                                               Да остарееш!

07.11.07г

© Василена Костова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??