Крило кървящо
Мъртва птица пада?
Сърчице все още туптящо
Листите поклаща
Кървави следи оставя
През замръзналите клони
Пътя си едва проправя
И както листите през есента
Тялото и носи се сега
Никoй ли не вижда
На птица полетът зловещ?
Никoй ли не чува
За живот нейния копнеж?
...Последен полъх
Последен удар на сърцето
Душата сега лети
Не надолу, а нагоре, към небето
Кърваво петно на тротоара
Увековечава в миг
Жадният и смъртен вик
Вглеждам се във празният и поглед
Нима не бе красив
Кървавият и последен полет?
© Гергана Цветкова Todos los derechos reservados