29.11.2006 г., 0:01 ч.  

"Последен полет" 

  Поезия
536 0 3

Крило кървящо

Мъртва птица пада?

Сърчице все още туптящо

Листите поклаща

Кървави следи оставя

През замръзналите клони

Пътя си едва проправя

И както листите през есента

Тялото и носи се сега

Никoй ли не вижда

На птица полетът зловещ?

Никoй ли не чува

За живот нейния копнеж?

...Последен полъх

Последен удар на сърцето

Душата сега лети

Не надолу, а нагоре, към небето

Кърваво петно на тротоара

Увековечава в миг

Жадният и смъртен вик

Вглеждам се във празният и поглед

Нима не бе красив

Кървавият и последен полет?

 

© Гергана Цветкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??