9 ene 2021, 16:14

Последна песна за Афродита 

  Poesía » Filosófica
222 1 0

Сонцето станува будилник,

а будилникот станува дреболија.

 

Твоето лице потсетува

на кругот од лебот.

 

Афродита,

животот те демантира

дека секоја височина е успех.

Твојата катарза

ти ја дава цврстината на моливот.

 

Ти замина од градот

да бараш шешир

со доволно голема сенка.

© Sanja Atanasovska Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??