9.01.2021 г., 16:14 ч.

Последна песна за Афродита 

  Поезия » Философска
220 1 0

Сонцето станува будилник,

а будилникот станува дреболија.

 

Твоето лице потсетува

на кругот од лебот.

 

Афродита,

животот те демантира

дека секоја височина е успех.

Твојата катарза

ти ја дава цврстината на моливот.

 

Ти замина од градот

да бараш шешир

со доволно голема сенка.

© Sanja Atanasovska Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??