Сонцето станува будилник,
а будилникот станува дреболија.
Твоето лице потсетува
на кругот од лебот.
Афродита,
животот те демантира
дека секоја височина е успех.
Твојата катарза
ти ја дава цврстината на моливот.
Ти замина од градот
да бараш шешир
со доволно голема сенка.
© Sanja Atanasovska Все права защищены