Jan 9, 2021, 4:14 PM

Последна песна за Афродита 

  Poetry » Phylosophy
223 1 0

Сонцето станува будилник,

а будилникот станува дреболија.

 

Твоето лице потсетува

на кругот од лебот.

 

Афродита,

животот те демантира

дека секоја височина е успех.

Твојата катарза

ти ја дава цврстината на моливот.

 

Ти замина од градот

да бараш шешир

со доволно голема сенка.

© Sanja Atanasovska All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??