13 jun 2024, 19:45

Последната лъжичка мед 

  Poesía » Formas graves
147 4 6

ПОСЛЕДНАТА ЛЪЖИЧКА МЕД

 

Вълна от липов аромат

града на ранина превзема.

Градя си непоко̀рен свят –

за който няма теорема.

 

И притежавам сетива

за далнините непонятни.

Отпуснатата тетива

стрелата връща ли обратно?

 

Пчелите скоро ще изчезнат –

в различията помежду ни,

сред политическата бездна

и в кухия въртоп от думи.

 

Стремежът да ги защитите

премазва медените пити.

© Валентина Йотова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??