ПОСЛЕДНАТА ПТИЧА БИТКА
Снощи гледахме двубой-
Лудогорец- Ботев Пловдив,
със билети, под порой
дъщеря ми ни устрои...
Тук, на нешънъл стадион
никой не посрещат с питка...
Сред овации и бой,
тръгна важна птича битка!
Със агитка цели орди,
черно- жълтите канари
се изправиха тъй горди-
всички до един мъжкари.
А поддръжниците техни,
мятат бомбички, пиратки
и прескочиха огради,
та полиция ги пази.
В Лудогорец- кво да кажа...
Май играе четвърт свят.
Тук парата явно важи-
все орлета- вакъл цвят...
Но вратарчето зелено
се раздаде до копейка.
Е, контузиха го тежко
и го взеха със линейка.
Общо вкараха 5 гола-
трите- жълти, два- зелени,
въпреки добрата школа,
въпреки добрите смени...
Но, получи се играта-
по съвременен модел,
ние пък със дъщерята,
снимахме се със орел.
А голямата развръзка
на финалния етап,
беше дузпа спорно-дръзка,
а Драганов...явно сляп...
Но съдбата бе решила,
провидяла в жълт ракурс,
не уцели хич вратата
тъй умелия Руан Круз.
Стадионът се подпали,
всички бяха на крака.
А канарчета с медали
блеснаха под арка с флаг.
Разградчаните зелени
този път са недоволни,
прекосили километри-
тръгнаха си като болни...
Във финалните двубои
няма никаква гаранция!
Който нервите пребори,
грабва купата "България"!
16.05.24г.
© Сиси Todos los derechos reservados