16.05.2024 г., 17:13 ч.

Последната птича битка 

  Поезия » Хумористична
106 0 6

ПОСЛЕДНАТА ПТИЧА БИТКА

 

Снощи гледахме двубой-
Лудогорец- Ботев Пловдив,
със билети, под порой
дъщеря ми ни устрои...

Тук, на нешънъл стадион
никой не посрещат с питка...
Сред овации и бой,
тръгна важна птича битка!

Със агитка цели орди,
черно- жълтите канари
се изправиха тъй горди- 
всички до един мъжкари.

А поддръжниците техни,
мятат бомбички, пиратки
и прескочиха огради,
та полиция ги пази.

В Лудогорец- кво да кажа...
Май играе четвърт свят.
Тук парата явно важи-
все орлета- вакъл цвят...

Но вратарчето зелено
се раздаде до копейка.
Е, контузиха го тежко
и го взеха със линейка.

Общо вкараха 5 гола-
трите- жълти, два- зелени,
въпреки добрата школа,
въпреки добрите  смени...

Но, получи се играта-
по съвременен модел, 
ние пък със дъщерята,
снимахме се със орел.

А голямата развръзка
на финалния етап,
беше дузпа спорно-дръзка,
а Драганов...явно сляп...

Но съдбата бе решила,
провидяла в жълт ракурс,
не уцели хич вратата
тъй умелия Руан Круз.

Стадионът се подпали,
всички бяха на крака.
А канарчета с медали 
блеснаха под арка с флаг.

Разградчаните зелени
този път са недоволни,
прекосили километри-
тръгнаха си като болни...

Във финалните двубои
няма никаква гаранция!
Който нервите пребори,
грабва купата "България"!

 

 

16.05.24г.

 

© Сиси Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Да, интересен момент беше.
    Бяхме супер близо и се гледахме, но мен не ме беше страх от тази немалка птица.
  • Важното е, че си се снимала с орел 🙂
  • Хареса ми, Сиси! Ставаш за спортен коментатор. Браво!
  • И позната ми каза, че все едно е гледала мача чрез стихчето
  • Не съм в час с футболните срещи и двубои, но това е много добро! Сякаш бях на стадиона
Предложения
: ??:??