Отлита лято весело и диво,
изпълнено със танци и игри,
събираме се всички в двора,
а там училищен звънец звъни!
Отново е Септември, пак 15-ти,
и пак сме тук, но за последен път,
знам, месеци ще минат бързо,
ще свърши после и ще тръгнем по света.
Да търси всеки своята посока
и да последва своята съдба,
със трудностите тежки да се бори,
или да сбъдне някоя мечта!
Училището ще отмине бързо
и ще останат само спомени добри -
за твоя най-любим учител и приятел
в съзнанието ти ще парят две следи -
за класната ти стая, във която
прекара толкова тъй дълги часове,
или за онзи, строгия учител,
който контролни даваше, щом чуе гласове.
И ще ти липсва онзи, със когото
седяхте заедно във всеки час,
и как споделяхте си двама всичко -
приятелство без тайни беше между вас!
Да, ще ти липсва всеки от класа,
и също класният ръководител,
той ви познава още от деца -
в училището най-страхотният учител!
Сега започва всичко! Усмихни се!
Живей живота весел и красив!
Помни, че даже краят е начало -
човек се учи докато е жив!
© Любимата Todos los derechos reservados
Зън-зън...