23 ago 2021, 21:50

Постой за малко преди изгрев 

  Poesía » De amor
308 9 10

ПОСТОЙ ЗА МАЛКО ПРЕДИ ИЗГРЕВ

 

Любовна ще е тази нощ –

със цвят на кипнало индиго.

Липите диплят дъхав клош

над прималелите колиби.

 

И ронят аромат безкрай

в бездънната небесна чаша.

Ухаещо на летен чай,

послание ли Бог ми праща?

 

Че болката ще преболи,

ще съмне – рано или късно.

Макар ръждясали игли

на мрака бримките да късат.

 

Все нейде ще намеря брод –

да прекося през листопада.

Защо да блъскам цял живот

ръце в невидими прегради?

 

Аз знам, че любовта е храм.

Излъжеш ли се да наминеш

край него – обич ще ти дам.

А другото – и грош не чини.

© Валентина Йотова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??