18 mar 2015, 21:17

Повече от вяра 

  Poesía
502 0 9

 

Лицето ти покълва в мен по пладне.
Ще стигнат ли следите ти, за да потегля?
Винаги те търсех на разсъмване,
по устните дъха ти да намеря.
А толкова дълбоко е в очите ти!
И топло е, почти като утеха –

закърпила съм с тях пробойните
и нижа те по мен, подобно дреха.
Ти можеш ли да ме обичаш?
Разголих се до кости, да те имам.
Заедно е колкото надежда.
Заедно е повече от сила....
Имам нужда да ти вярвам.
Както вярвам нощем в дните ни.
Всеки миг е просто пламък –

онзи пламък във очите ти.

И навярно всеки залез
ни рисува по паважа в стъпки,
аз вървя към теб на запад,
ти към мен вървиш на кръпки.
Никога е колкото смеха ти.
Винаги е повече от вяра.
Не заглъхвам в премълчани истини.
С теб изречена съм и съм цяла.
Затова покълвам подир пладне.
Да занитя по ръцете си дъха ти!
С устни да избърша всяка болка – 

изтъняла до разкъсване в съня ти.
Гальовни, парещи и тихи ласки
да обгърнат в бяло всички думи.
Да затихне вятърът с очакване,
в синьо да прелее по между ни.
Тогава неразделни, посред пладне
да извървим последната пътека!
Ти да си момчето с вятъра,
аз да съм вълшебна фея.
После никой да не помни

колко е красиво да те имам,

колко е красиво да си влюбен
в тази празна, бяла зима
и че любовта е повече...
Повече от всякакви предели,
затова не си отивай никога!
Ще стигнат ли следите ти,

ще се намерим ли?
 

 

* по матрица на Стефан Бонев


 

© Бехрин Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • ... и аз така, а ми липсват думите ти!
    Може и да се запознаем някой ден
  • Когато те чета, Бети, винаги има определени моменти в текстовете ти, в които сърцето ми забива по-бързо, затаявам дъх...много често ме разплакваш. Не са просто думите, не е само красотата на текстовете ти...всичко е смесица от емоция...имам чувството, че се познаваме отдавна.
  • Здравей Винсент Гог ухо...
  • Дори и вътре в матрицата, поезията ти е все така хубава!
    Иначе доста различна
  • Благодаря!
  • "Заедно е повече от сила..."
    Така е ! харесах!
  • Трудно се пишие по матрица, но ти си успяла, честита награда.
  • Браво, Бети!
Propuestas
: ??:??