Позна ли ме?... Да, аз съм онзи мъж,
от сънищата ти сега изникнал...
Повика ме във нощите си неведнъж
и на зова ти винаги откликвах...
Щом черни облаци във твоя ден
надвисваха от небосвода мрачен,
с надежда се оглеждаше за мен
и устни стискаше – да не заплачеш...
Очите ти пробиваха стени –
да можеш на мига да ме откриеш!...
Бе сигурна – дори при сто беди
в прегръдките си мога да те скрия!...
И ето ме най-сетне – тук, сега...
Позна ли ме – без образ и без име?...
Без думи шепнат твоите уста,
очите ти ме молят: „Прегърни ме!...”
Познаха се и нашите души,
вълна от тиха нежност ни обгърна...
И всичко в миг единствен се реши...
Пристъпих аз и мълком те прегърнах!...
© Роберт Todos los derechos reservados