18 jul 2013, 22:14

Правда 

  Poesía » Civil
587 1 2

Правда, какво е това?

Не ни лъжете  - префинени

депутати в министерски кресла.

Изфабрикувахте някаква правдоподобна  изкусна лъжа.

Не ни харесва  "преустройството" в  нашата страна.

Вие предоставихте за залъгване детски надбавки.

Вие се подиграхте с нашите майки.

Колко трагични в света инциденти

натрупахте с тежки, безскрупулни  аксцеденти!

Защо не сдадете вече властта?

Тя не е ваша.

Взехте я насила и без светлина.

Страната е в свободния уличен изблик!

Страната е световен мирен проводник!

Бъдете тъй доблестни, мирни, встрани!

Не трупайте  повече смут и злини!

Оставете  за нашите деца малко хляб.

Охранени няма да бъдат, като Вас.

Ний знаем, че власт като тази

се взима със смъртни, провански талази.

С атентати и с горестни сълзи,

със счупени кръстове,

със зверски вериги.

Бъдете поне малко Вие сърдечни.

Макар че добре знаем, че сте безчовечни.

© Симеон Пенчев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??