Правда, какво е това?
Не ни лъжете - префинени
депутати в министерски кресла.
Изфабрикувахте някаква правдоподобна изкусна лъжа.
Не ни харесва "преустройството" в нашата страна.
Вие предоставихте за залъгване детски надбавки.
Вие се подиграхте с нашите майки.
Колко трагични в света инциденти
натрупахте с тежки, безскрупулни аксцеденти!
Защо не сдадете вече властта?
Тя не е ваша.
Взехте я насила и без светлина.
Страната е в свободния уличен изблик!
Страната е световен мирен проводник!
Бъдете тъй доблестни, мирни, встрани!
Не трупайте повече смут и злини!
Оставете за нашите деца малко хляб.
Охранени няма да бъдат, като Вас.
Ний знаем, че власт като тази
се взима със смъртни, провански талази.
С атентати и с горестни сълзи,
със счупени кръстове,
със зверски вериги.
Бъдете поне малко Вие сърдечни.
Макар че добре знаем, че сте безчовечни.
© Симеон Пенчев All rights reserved.