дъждът на този остров
винаги е макарони
и десет
внимавам в обиколки
усмивки
тенджера с капак
и други емоционални аксесоари
съм принцесата с инициали в името
достойни да официално представяне
на корица Vogue
или друго подобно предаване с мисловна сила
ще те запомня от третия път
ако си пустиня
и имаш ясна визия за
див лебед плуващ из табла на легло живяло
преди мен
преди теб
в сезон започващ любов и свършващ море
съм замразена девет седмици и половина
добре
казвай ми Смело Сърце
ще се стека ванилово по дланите ти
ако това е мястото
дълга съм
като предговор на роман с 800 страници
с позлатен лотос и несъвършенства
само аз спирам дъжда
на това небе побеляло от мръкване
знаеш ли
знаеш ли
макарони на този остров
е
десет
говори ми само
в бъдеще време
© Зорница Николова Todos los derechos reservados