4 мар. 2011 г., 12:30

Правилното отношение към дъжда 

  Поэзия » Другая
775 0 4

дъждът на  този остров

винаги е макарони  

и десет

внимавам в обиколки

усмивки

тенджера с капак

и други емоционални аксесоари

съм принцесата  с инициали в името

достойни да официално представяне

на корица Vogue

или  друго подобно предаване с мисловна  сила

ще те запомня от третия път

ако си пустиня

и имаш ясна визия за

див лебед плуващ из табла на легло живяло

преди мен

преди теб

в сезон започващ любов и свършващ море

съм замразена девет седмици  и половина

добре

казвай ми Смело Сърце

ще се стека ванилово  по дланите ти

ако това е мястото

дълга съм

като предговор на роман с 800 страници

с позлатен лотос и несъвършенства

само аз спирам дъжда

на това небе побеляло от мръкване

знаеш  ли

знаеш  ли

макарони на този остров

е

десет

говори ми само

в бъдеще време

© Зорница Николова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??