6 feb 2008, 8:58

Празен хоризонт 

  Poesía » Versos blancos
461 0 2
Празен хоризонт
 Роман с отворен край

Кулиси скриват сцената

Минутите преди слънцето да започне
или приключи своята разходка по небето.
Изгрев или залез?

Медени житници. Гаргите и
петлите, смълчани, пият кафето си
в почивката преди поредното дежурство.

Начало без край и край без начало.
Дамоклевият меч на един ден от настоящето.

Жужат и пъплят минутите. Пчели
в сърцето и пеперуди в корема ти.

В очакване животът да започне...

Новите начала и старите финали сплитат
мартеницата на настоящето. Възелът
се стяга.

© Серафим Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Доста философия има в този стих... Възелът се стяга...
  • Различно, хубаво.
    Поздравления! Хареса ми картината ти и усещането, което витае в нея.
Propuestas
: ??:??