10 feb 2008, 15:25

Предчувствие 

  Poesía » Filosófica
843 0 5
 

 

Денят ми е предчувствие.

Едно сърце разискрено,

една звезда измислена,

една земя орисана

да страда и да моли,

за миг да пренебрегне

тревоги и неволи

и да стопи съня си

във приказно очакване.

Денят ми е предчувствие,

желание, надбягване

със силата на времето.

Като прашеца в цветето,

като гласа на рожбата

или плода и семето,

за мен в едно предчувствие,

дарено от надеждата,

се ражда нероденото.

 

© Люска Петрова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??