29 dic 2013, 23:49

Предновогодишно 

  Poesía » Otra
393 0 1

Някой някъде ще разлива шампанско
и ще вдига наздравици, тост...
Друг ще скита премръзнал среднощно,
да премине на живота поредния мост.

Ще изсвирят в небето зарите,
да посрещнат годината нова със зов,
та дано да е благодатна с пороите
на нашумяла в сърцето любов.

Аз ще гледам свещта как прегаря,
как си тръгва годината трудна за ден
и във дланите сълзи събрала,
ще разпръсна оковите тежки за мен.

Самотата разбрах, че до дъно се пие,
а по празници много боли...
Този, който душата любяща убие,
знам, че в ада до скръб ще гори.

А пък аз не желая, не искам.
Нито зло, нито зла орисия за някого.
Затова пак така до смърт ще обичам.
И на всички ще желая доброто...

© Евгения Тодорова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Мила моя, Джейни...
    Следващата ще бъде разкошна, ще видиш.. Казах!
    Изтъгувай до дъно тази и да се свършва.
    Прегръдки
Propuestas
: ??:??