22 dic 2011, 11:50

Предпролетно настроение 

  Poesía » Del paisaje
378 0 1

                                           Предпролетно настроение

 

Под слънцето са облаците  черни...

Навъсена е  цялата земя.

За Витоша са подстъпите стръмни.

Сега  и аз нагоре се стремя...

 

Какво съм ù направил на Съдбата...

Че съм  така лишен от Радостта...

И стъпките ми глъхнат във  гората,

и сякаш съм изгубен във света.

 

А вятърът ме шиба  през мъглата...

Отвръщам му със поглед вледенен.

Небето ме притиска към земята...

Готов е дъжд да рукне и от мен.

 

Мечтая си за недошлата Пролет,

за слънце и за сини небеса.

И тайничко, на Господа, се моля,

най-скоро да ни прати Пролетта.

 

 

© Христо Славов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Чудесна гротескна картина - образ и чувство, преплетени в едно! Дай Боже, поете, да дочакаме усмихнатата ласкава Пролет! И, ако позволиш, един съвет от "дъщеря" ти - слагай смело удивителни: "Готов е дъжд да рукне и от мен." !
Propuestas
: ??:??