5 jul 2009, 18:50

Представи си 

  Poesía
811 0 2

Знаеш ли как се чувствам?

Не знаеш...

Затвори очи и само слушай

какво ще ти прошепне сърцето.

 

Представи си скала огромна,

захвърлена насред морето.

Ей така, без вина виновна,

обречена самотна под небето.

 

Представи си силен вятър,

който духа безпощадно

и зловещо неуморно чака

силата ù да изпие жадно.

 

Представи си яркото слънце,

което заслепява сияйно до пладне.

И студа, който я вледенява,

когато мракът нощем падне.

 

Представи си вълна без пристан

в жалостно търсене на подслон.

Как яростно се разбива в скалата

и се пръска на кристали, със стон.

 

Е, аз съм скалата самотна

с разликата малка, че и сърце нося.

Но сърцето ми е жадно за топлина,

капчица нежност и малка искра.

© Елена Станчева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??