С гласа на капката слуха докосна,
по-скъпа от вълшебна светлина,
в годината на щастието високосна,
от бога дар единствено за нас.
Предвкусвах те с воал от святост,
от миг неземен слязла в моя ден,
по звездна стълба стигнала земята,
със свита ангели - чеиза ти за мен.
За миг докосна ни космическата зала
и с хладен гланц обгърна ни отвред.
Превърна ни в едно-единно цяло,
в отливка взела нашия портрет.
© Младен Мисана Todos los derechos reservados