4 sept 2012, 16:19  

Прегърни ме, зора 

  Poesía » De amor
828 0 5

Прегърни ме, зора

 

Прегърни ме, зора, прегърни ме!  

Днес най-после отново те срещам.

Босоноги – сред зими горещи –

омагьосва ни порив взаимен.

 

Целуни ме, зора, целуни ме!

Но в душата недей ми поглежда.

Възродена любов пренарежда

най-бездънното черно горнило.

 

Озари ме, зора, озари ме!

От нощта с луннозвездна одежда

ще откраднем по стръкче надежда

с дръзновени искрици незрими.

 

Дълго бродехме в сънни пътеки

със очи, ужасяващо слепи.

 

© Плами Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??