10 dic 2013, 22:39

Пренамиране 

  Poesía » Filosófica
568 0 6

Пренамиране

 

Благодаря на бога

за мъничката твар,

намерила троха и ситост

в мойта длан. За клечката

от светлина, за крехкостта ù;

за ириса, улегнал във очите ми –

хвърли им после бял тамян!

Да прикадят отровата

на дни без име,

змии и гущерици

да се върнат в пещери

под ключ от канари

на миналото...

Да бъде нощ! Пияна

от безверие, безпаметна

от паднали слънца,

с лепило от тъга и тъмнина –

срази ги, воин,

вдън

Стария завет.

Да бъде ден! Огрян от

светила, от нови божества –

бъди ми жрец

на нов псалом от южна свежест!

И не да стана птица, а жена,

която птицата сънува, че

с Икар лети

до там,

където е небе,

където от мечти

избухва слънцето

Алфа. Вита. И дъга...

© Златина Георгиева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??