Разтвори се небето
(шести август)
душата ми във тялото
се върна;
бе скитала
без край и без начало,
забравила
смрачаване и съмване;
бе скъсала
на мрежата си брънките
и бе стопила
мощно без остатък
онези чипове,
които дрънкаха
когато я остави да се мята.
© Павлина Гатева Todos los derechos reservados