9 nov 2022, 13:19

Превъзмогване 

  Poesía
156 0 0

Случва се, да изпаднем в живота.

Коляно ожулили... или пък нос.

Търсещи помощ от ръка крепка

и някой, който да повярва в нас.

 

Превъзмогнали болката и хората.

Със себе си,  поспорили здраво.

От критиката злостна и от умората

воюваме с рожденото си право.

 

Че днес, не се намират съвършенства.

И грешниците повечко са май.

Равнодушието ни облъчва често,

а егоизмът ражда се безкрай.

 

Оптимизмът някак се разсейва,

а завистта от ъглите наднича.

Вежливостта отдръпната подремва

Търпението... трудно се облича.

 

С желанията всичко е наред,

растат като цунамита в главите.

Каквото и да значат, иде реч,

за злато и богатства в бъднините.

 

На падналият, трябва му ръка,

да го издърпа от канавката с проблеми.

Човекът с чест, не страда през слова,

а крачи с теб, щастлив от твоите победи.

 

Достойнството, е мяра за лица

с човешки облик и със справедливост!

Днес рядко ти подават и ръка,

забулена в присъща колебливост.

 

 

 

 

© Валя Сотирова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??