8 feb 2019, 14:01

През септември 

  Poesía » De amor, Odas y poemas, Canción de autor
361 1 3

 

     Месец септември бе - слънчева есен,

     с нея пристигна, приятелко моя!

     Влюбена страстно в поета Есенин...

     Срещата с тебе е край на застоя.

 

     Влизам отново на живо в играта...

     Тъй е в живота! Душата ликува!

     Възли кармични заплита съдбата,

     а пък сърцето от радост лудува!

 

     Идваш на щанда след първата смяна,

     сядаш на малкото столче любимо...

     Твоите думи вещаят промяна -

     лъч светлина ме спохожда незримо!

 

     Бие сърцето, в любов се разтваря,

     но да споделя пред тебе не смея.

     в стихове, в оди то проговаря,

     в песните, дето за тебе ги пея!

 

     Редактирано: 17,15 ч., 10 декември 2018

 

 

© Иванъ Митовъ Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря ти, ИнаКалина! Извини ме, че едва днес виждам твоя коментар! От сърце ти желая здраве, и творчески успехи!
  • Красивата изповед продължава... Ах, тази любов... препоръчвам, поздрави Иван!
  • Информация: Стихотворението е 3 част на поемата "Приеми" 1 - 4
Propuestas
: ??:??