Месец септември бе - слънчева есен,
с нея пристигна, приятелко моя!
Влюбена страстно в поета Есенин...
Срещата с тебе е край на застоя.
Влизам отново на живо в играта...
Тъй е в живота! Душата ликува!
Възли кармични заплита съдбата,
а пък сърцето от радост лудува!
Идваш на щанда след първата смяна,
сядаш на малкото столче любимо...
Твоите думи вещаят промяна -
лъч светлина ме спохожда незримо!
Бие сърцето, в любов се разтваря,
но да споделя пред тебе не смея.
в стихове, в оди то проговаря,
в песните, дето за тебе ги пея!
Редактирано: 17,15 ч., 10 декември 2018
© Иванъ Митовъ All rights reserved.