Хей, малка моя, приказка ще ти разкажа
ще те заведа във непознат за тебе свят,
кога разбойници сред огъня разказвали истории;
във древни времена, когато ставали са чудеса.
Ела при мен, рицарите ти ще видиш,
със кралски гербове от кръстоносни походи дошли
ще чуеш роговете бойни, с екота на рицарски турнири
звънтящите им мечове - с легендата при теб дошли.
Ела при мен и тайни аз ще ти разкрия,
ще чуеш приказки от мен ти безброй;
вълшебници и принцове на теб ще ти покажа,
а в замъка - целувки тайно ще ми подариш.
Хей, малка моя, на мен сега ти довери се,
на истините хорски гръб им обърни,
какво, че аз разказвам ти измислени истории,
нали ще видиш ти света през моите очи.
Хей, малка моя, не вярвай ти на хорските теории,
дори да носят почерка на древни мъдреци,
нали сам Буда някога е казал:
Ти всяко знание през себе пречупи!
И сред гора, от зъл магьосник омагьосана,
Ний замък приказен ще стигнем призори;
повярвай ми, повярвай ми, ела със мене,
нали във приказките позволени са красивите лъжи?
© Валесион Валесион Todos los derechos reservados