Зная приказки много, даже безчет,
зная ги всичките от моята баба,
и в тях се разказва за добро и за зло,
но винаги доброто побеждава накрая.
Разказва се още за любов и мечти,
как с нежност накрая обичта побеждава
и учи ни още как да бъдем добри,
как да живеем и зло да не правим.
За жалост живота е много суров
и не прилича на приказка бяла,
мачка ни, даже към нас е жесток,
нещастие дебне ни на всяка крачка.
Вече пораснали, подли и зли,
забравяме за тези поуки,
че добрите думи отварят железни врати,
а доброто направено, стократно се връща.
Сърца отворете и нека
детското още живее във Вас,
вярвайте в чудесата,
нека всеки на другия да подаде ръка в труден час
и тогава приказката ще стане реална.
Пламена Владимирова
© Пламена Владимирова Todos los derechos reservados
Споделям призива "да бъдем добри".