Aug 15, 2014, 4:30 PM

Приказка 

  Poetry » Other
393 1 1

Зная приказки много, даже безчет,

зная ги всичките от моята баба,

и в тях се разказва за добро и за зло,

но винаги доброто побеждава накрая.

 

Разказва се още за любов и мечти,

как с нежност накрая обичта побеждава

и учи ни още как да бъдем добри,

как да живеем и зло да не правим.

 

За жалост живота е много суров

и не прилича на приказка бяла,

мачка ни, даже към нас е жесток,

нещастие дебне ни на всяка крачка.

 

Вече пораснали, подли и зли,

забравяме за тези поуки,

че добрите думи отварят железни врати,

а доброто направено, стократно се връща.

 

Сърца отворете и нека

детското още живее във Вас,

вярвайте в чудесата,

нека всеки на другия да подаде ръка в труден час

и тогава приказката ще стане реална.

 

Пламена Владимирова

© Пламена Владимирова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Прекрасно, Пламена.

    Споделям призива "да бъдем добри".
Random works
: ??:??