12 sept 2004, 17:41

Приказка 

  Poesía
1459 0 0
Морето сутрин се събужда
разпенено, огромно, шумно.
След нощният покой се втурва
да гони ветровете бурни.

А слънчевият изгрев ми разказва
за приказни страни и хора.
Далеко заревото му разнася
златния си блясък във простора.

И питам се дали живеят
русалки, принцове, джуджета,
дали от пищните си замъци
поглеждат сутрин към морето?

Дали прилежни звездобройци,
изследват светлинки в небето
и срещнали там първите лъчи
изпращат поздрав на морето?

Дали заключена принцеса
в кулата на древна крепост
през сълзи гледа хоризонта вечен
и чака своя принц далечен...

© Мариана Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??