28 ago 2011, 16:37

Приказки от хиляда и една безсънни нощи 

  Poesía
1258 0 5

Тя бе проектирана от звездите,
родена от слънце и плът.
Дълбоко в тунелите на очите й
Вселени танцуваха в кръг.

Тя носеше всеки цвят от дъгата -
в поглед, в трапчинка, във длан.
Не бе проектирана за Земята -
просто мина оттам.

Морето - морето до смърт я поиска.
Морето я взе за жена.
С влудяващо-сини ръце я притисна
в забуленото зад пелена,

мъртвобиещо, скърцащо, твърдо,
покрито със пясък сърце.
Морето я абсорбира напълно.
Остави я без лице.

Морето я люби до задух, до лудост
в подводните пещери
и мъртви, мъртви бяха целувките,
с които то я покри.

И мъртви, мъртви бяха очите,
с които отвръщаше тя.
Шепа корали - до кръв разбити
свидетелстваха в нощта.

Шепа корали - на пясък разбити
във мократа тъмнина,
видяха как, гледайки към звездите,
Морето Я взе за жена.

© Аделина Стоянова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??