9 feb 2017, 12:03

Приключение 

  Poesía
389 5 9

Стъпалата обичат умората.

Не споделят с хора опората.

Пътник и спътник заедно падат,

и по тях преминава парадът.

 

Нашите стъпки държат за ръка

общия миг по-далеч от смъртта.

С ден по-богата, на брега на дълга,

търси брод през страстта мисълта.

 

А ръцете ни- силни, топли, могъщи,

без усилие ни подкрепят. Прегръщат

стотния страх и в това приключение

само те имат свое сакрално значение.

 

И когато площадката ни постели

равновесни, безкрайни предели,

за да видим пред нас резултата

през солта, сладостта и сълзата,

 

с теб ще знаем защо сме живели-

като плът от плътта, мой Приятелю,

 кръв от кръвта на лъжовното време…

© Лина - Светлана Караколева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??