Природата безбрежна и красива,
на разнообразни форми плетеница жива.
Дихание от Божията гръд.
И всеобземащ вечен кръговрат
на хиляди природни елементи,
които се явяват и умират.
Във сложни механизми компоненти
те следват своя ход определен,
без нищо от целта си да разбират.
Пътуват и се срещат, и събират,
и всякакви вериги образуват.
Изчакват се и дълго се редуват.
Разделят се, на другаде поемат,
в различни измерения и време.
Навсякъде са, в цялата вселена,
в основата и вярно подредени.
От простото към сложно преминава.
Природата сама се направлява
по висшите закони на живота.
И тъй е от самата й поява,
до края щом изпълни оборота
на пътя, които още и остава.
© Авитохол Todos los derechos reservados