13 feb 2012, 22:15

Притихнал в студената нощ 

  Poesía » Filosófica
621 0 2

Притихнал в полунощ
под звездите трептящи,

с очи, приковани в лицето ми младо,

и приканват ме с лика си студен

да повярвам в тяхната тайна…

Ах, тези очи… звездни очи –

с лека насмешка премигват.

Но са ледено студени.

През кръвта ми потичат

ледени тръпки,

смразяващи сърцето,

а мислите – пътеки ледени.

Притихнал в студената нощ,

нямах надежда!

 


© Николай Пеняшки-Плашков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??