29 oct 2010, 8:52

Призвание 

  Poesía » Otra
606 0 22

Призвание

 

опита есента да ни предпази от дъжда
от мокрия му смях и ледените пръски
загърна мислите ни в дъждобран от шарени листа
и песничка запя за синева изчезваща на пръсти

над покривите на града 

над сивия балкон на любовта 
над пълните с тъга трамвайни релси

два гълъба разпериха по чифт неясна красота

дано да срещнат точно теб 

защото знам че ти ще ги нахраниш

и с риск да те намокри пак дъждът 

от зли очи ще искаш да ги браниш...

© Лина - Светлана Караколева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??