Пробуждане
Загубил бях се
в онази тъмна бездна.
Аз чаках,
да, надявах се...
Накрая осъзнах,
изгубил съм се безнадеждно.
Аз мислех се за силен,
не съзнавах,
отдалечил съм се от себе си
и чаках да ме дръпне някой...
а не погледнах през очите си.
О, моят зов за помощ
изгубен бе в онзи мрак,
душата си наказвах,
защото бях глупак.
Залъгвах себе си,
че всичко се оправя.
Съзнавам чак сега,
че се самонаказвах.
Обърнах се,
видях в тъмнината -
мъж, да плаче и ридае...
Пристъпих аз до него и разбрах,
той беше като мен,
това бях аз.
Съзнах, загубил съм се,
дошло е време да прогледна,
оковите си черни хвърлих настрана,
обгърнат съм сега от светлина.
© Радослав Todos los derechos reservados