21 mar 2012, 9:32

Пробуждане 

  Poesía » Otra
615 0 2

                   

Топъл  лъч проникна надълбоко,

размърда се заспалата земя.

Пръстта раздвижи се широко,

обятия разтвори за живот.

 

Хей, мръдни се малко вдясно -

шепне уж нежно теменужката.

На теб, кокиче, стана ли ти ясно,

че твоят жизнен път завърши!

 

Най-силни - нарцисите сини.

Те дружно в битката воюват.

за глътка светлина и въздух

потъпкват своите роднини.

 

"Борбата е безмилостно жестока."

Борбата, както казват, вечна е.

Дали цветя, животни или хора,

все търсим личната изгода.

 

 

        

© Цветелина Иванова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Знам че нарцисите са жълти или бели...,но по принцип.Все пак това е свободен стих и смятам, че своеволия от този род са разрешени.А и в този объркан свят всички вече сме мутанти.
  • Нарцисите са жълти или бели. А това, което не е ваша идея, е оградено в кавички. Занапред по-внимателно с взаимстванията. Успех!
Propuestas
: ??:??