Топъл лъч проникна надълбоко,
размърда се заспалата земя.
Пръстта раздвижи се широко,
обятия разтвори за живот.
Хей, мръдни се малко вдясно -
шепне уж нежно теменужката.
На теб, кокиче, стана ли ти ясно,
че твоят жизнен път завърши!
Най-силни - нарцисите сини.
Те дружно в битката воюват.
за глътка светлина и въздух
потъпкват своите роднини.
"Борбата е безмилостно жестока."
Борбата, както казват, вечна е.
Дали цветя, животни или хора,
все търсим личната изгода.
© Цветелина Иванова Все права защищены