Надявах се да ми покажеш пътя,
а ти направи тъй, да се изгубя.
Сега стоя на кръстопът
и само времето си губя.
Повярвах, че ги има музите,
онези с тогите, летящите.
Сега съм друг. Пера си блузите
и сам простирам гащите.
Прогледнах, а ми беше трудно
и дълго мигах през клепачите.
Но в простото открих май чудо,
любовите са за играчите.
© Хари Спасов Todos los derechos reservados