ПРОГНОЗА ЗА УТРИНЕН БРИЗ
Завеса от дъждовен балдахин
се спуска върху крайните квартали.
Хор ангели над къщите заспали
разлива благодатния си химн.
На времето, нетрайно като дим,
и знаците дори не сме познали –
тлеещите в здрача инициали
и подписа – напълно нечетим.
Но нека миг поне да замълчим –
подвластни на неясни идеали
най-прелестната гледка сме проспали –
художник, за очите ни незрим,
с три щриха небесата бе подпалил.
А сетне изфиряса – яко дим.
© Валентина Йотова Todos los derechos reservados