Feb 15, 2024, 11:02 AM

Прогнозата за утринен бриз 

  Poetry » Strict forms
93 2 5

ПРОГНОЗА ЗА УТРИНЕН БРИЗ

 

Завеса от дъждовен балдахин

се спуска върху крайните квартали.

Хор ангели над къщите заспали

разлива благодатния си химн.

 

На времето, нетрайно като дим,

и знаците дори не сме познали –

тлеещите в здрача инициали

и подписа – напълно нечетим.

 

Но нека миг поне да замълчим –

подвластни на неясни идеали

най-прелестната гледка сме проспали –

 

художник, за очите ни незрим,

с три щриха небесата бе подпалил.

А сетне изфиряса – яко дим.

© Валентина Йотова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??