Изминаха се повече от 5 години,
години, в които аз мълчах,
в които гледах тъжните витрини
и погледи, изпълнени със страх.
Години, през които се надявах,
че идват по-щастливи дни.
Уви, въпреки това дойдоха
все по-безмилостни злини.
Години, в които се нагледах
на изроди, закотвени на власт.
Способни да стъпчат дори и своите роднини,
за да отворят и напълнят жадната си и воняща паст.
Като едно злокобно племе,
закусващо с дишащ труп.
Като студено, подло време,
убиващо положения труд.
Като една едничка дума,
изречена в точния момент,
способна да надвие силата на всеки,
дори на най-силния левент.
Животните, които ни командват,
не ще ни позволят живота си да продължим,
затова готови ли сте, братя,
заедно да победим....
© Христо Todos los derechos reservados