Прогрес
Прогрес технически, индустриален,
поредна крачка към пропастта,
че липсва ни прогрес морален,
забравихме какво е любовта.
Забравихме ближния да обичаме,
на падналият да подадем ръка,
забравихме,че хора се наричаме
и любов е човешката душа.
Homo homis lupus,
вълчи глад в ненаситна душа,
забравихме словата на Исус,
вълци са боговете ни сега.
Събуждат се демони стари,
спасение няма, че страшно изглупяхме
и в светлината на ярки екрани,
надежди и вяра посяхме.
Религиозен фанатизъм,
отново клади гради,
идеологичен атеизъм,
нови лагери строи.
Кръвожаден е идиотският ни прогрес
и много жертви ще му дадем,
че непукизъм посадихме днес,
но утре УЖАС ще съберем!
© Алекс учо Todos los derechos reservados