Всеки ден - зрънце надежда за утре.
Кръгла пита, денят изтъркулен
в подноса на вечното време.
Луната на хълма, от дърветата спряна,
напразно се мъчи до изгрев да стигне .
И душата - така разлюляна
от спомен за близки очи,
носталгично мълчи
и слуша на тишината светлия плач.
© Мая Тинчева Todos los derechos reservados