1 abr 2007, 16:56

Пролетна нощ 

  Poesía
561 0 5
Разтворила е своите врати нощта,
потропва сякаш с токчета по тротоара.
От ярка светлина под уличната лампа,
със капки дъжд рисува топла сянка.
Така е тиха... кротка и ухаеща.
Ще цъфнат скоро люлякови клонки,
а сетне и липата от цвят ще натежи,
ще се занижат нощите омайни...
В гнездата ще писукат малките на птиците,
звездите ще разказват притчи за любов,
в тревата тънкогласните щурчета
ще се надпяват ден и нощ...


 

© Евгения Тодорова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??